Riitta Hyppänen – Kohti merkityksellisempää ja miellekkäämpää työelämää.

Kiitos kaikille
kirjojeni ystäviille!

Toivon, että opintopisteiden lisäksi olet saanut ajateltavaa ja vinkkejä työhösi. Tervetuloa myös uudet lukijat. Kirjani ovat nopealukuisia, niissä on paljon kuvia ja niissä on paljon pohdintatehtäviä.

Voisiko Esimiesosaaminen – liiketoiminnan menestystekijä -kirjaa nimittää jo eräänlaiseksi esimiestyön klassikoksi?

Esikoisteoksesta (2007) se on uudistunut kokonaan vuosien varrella ja löytänyt paikkansa erityisesti ammattikorkeakoulujen kurssi- ja pääsykoekirjana. Kirjasta on tuotettu opettajille omat aineistot. Lisäksi kirjasta on saatavilla oppilaitosversiot. Kirja sopii erinomaisesti kaikille, jotka suorittavat johtamisen erikoisammattitutkintoa ja siinä henkilöstöjohtamisen kokonaisuutta.

Kirja sopii erityisen hyvin esimiesvalmennusten oheiskirjaksi. Itse käytän kirjaa myös henkilökohtaisissa valmennuksissa – opettamisen sijaan valmennettava lukee itsenäisesti kirjaa ja tapaamisissa keskustellaan, syvennetään aihetta ja vastaan askarruttaviin kysymyksiin. Toimii!

Esimiesosaaminen (2015) voi tilata Editan verkkokaupasta tai eKirjana  Ellibs.com-verkkokirjakaupasta pysyvästi tai vain 10 päiväksi. Kirjastoista teos löytyy kautta Suomen, ellei ole lainassa. 

Energisin kirjani on ollut Työhyvinvointi johtaa tuloksiin .

Teos kokosi 10 vuoden ajalta menestyksellisiä työyhteisöjen kehittämishankkeita ympäri Suomen. Hankkeet olivat osallistuneet ja menestyneet HENRY ry:n Vuoden Henkilöstöteko -kilpailussa vuosina 2000 – 2010. Kirja perustui lähes 80 ihmisen haastatteluihin ja autenttisiin materiaaleihin.

Kirja kertoo käytännönläheisesti, mitä ongelmaa haluttiin ratkaista, miten se tehtiin ja mitä saatiin tulokseksi. Parhaat hetket haastatteluissa oli ne ylpeyttä pursuavat tarinat, joilla hankkeista kerrottiin.

Itse ajattelen, että todella onnistuneet kehittämishankkeet tehdään suurella sydämellä ja pienellä kukkarolla. Aitoa tekemistä ja kehittämistä, joka kestää vuosien saaton, paranee ja jalostuu entisestään. Siksi yhä edelleen lämmin lukusuositus!

Kirja oli HENRY ry:n 20-vuotisjuhlakirja.

Finanssikriisin aikoihin kirjasin ajatukseni ja vinkkini pieneen julkaisuun Tiukka tilanne – käytännön vinkkejä työvoiman sopeuttamiseen ja uudistamistyöhön
Laajin kirjallinen tuotantoni Henkilöstöjohtamisen käsikirja syntyi vuosina 2010-2015 Kauppalehden Johtamisen Käsikirjan päätoimittajana ja pääkirjoittajana. Jatkuvien päivitysten myötä kirjoitettua tekstiä syntyi noina vuosina yli 800 sivua. Oi aikoja!